tychy.info - świeże spojrzenie na miasto tychy.info

Świeże spojrzenie na miasto

Polityka prywatności

1. DEFINICJE

Administrator - firma pless-intermedia, właściciel portalu www.tychy.info, adres: 43-200 Pszczyna ul. Bielska 10, NIP: 638-153-18-77.
Dane osobowe - wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość, w tym: IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
Portal - portal internetowy www.tychy.info prowadzony przez Administratora.
RODO - rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
Użytkownik - każda osoba fizyczna odwiedzająca Portal lub korzystająca z usług lub funkcjonalności Portalu.

2. PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

W związku z korzystaniem przez Użytkownika z Portalu Administrator zbiera dane w zakresie niezbędnym do świadczenia oferowanych usług, a także informacje o aktywności Użytkownika na Portalu.

3. CELE I PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

A. KORZYSTANIE Z PORTALU

W trakcie korzystania z Portalu automatycznie, przy użyciu systemów informatycznych gromadzone są dane osobowe Użytkownika (np. adres IP urządzenia Użytkownika w logach systemowych serwera). Dodatkowo informacje gromadzone są za pośrednictwem plików cookies, w tym narzędzi Google Analytics w celu monitorowania ruchu na stronie internetowej. Szczegółowe informacje o zakresie i zasadach zbierania danych w związku z tą usługą można znaleźć pod adresem: policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=pl.

Dane osobowe przetwarzane są w celu:
- świadczenia usług drogą elektroniczną w zakresie udostępniana Użytkownikom treści gromadzonych na Portalu - podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
- prowadzonych analiz i statystyk - wówczas podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora polegający na prowadzeniu analiz aktywności Użytkowników, a także ich preferencji w celu poprawy świadczonych usług (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
- ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi - podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora polegający na ochronie jego praw (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

B. PORTALE SPOŁECZNOŚCIOWE

W przypadku skorzystania z funkcjonalności wymagających zalogowania Użytkownika istniej możliwość wykorzystania do tego celu profili Użytkownika utworzonych na portalach społecznościowych (np. Facebook) z których pobierane są dane osobowe.

Dane osobowe przetwarzane są w celu:
- umożliwienia skorzystania z funkcjonalności Portalu przewidzianych dla zalogowanych Użytkowników - podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
- ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi - podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora polegający na ochronie jego praw oraz osób trzecich (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

C. DODANIE KOMENTARZA

W trakcie dodawania komentarza na Portalu, automatycznie pobierane są dane osobowe niezbędne do identyfikacji osoby dodającej komentarz na Portalu (np. adres IP urządzenia Użytkownika). Zgromadzone w ten sposób dane zostają usunięte wraz z usunięciem komentarza na Portalu.

Dane osobowe przetwarzane są w celu ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi - podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora polegający na ochronie jego praw oraz osób trzecich (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

D. KONKURSY

W przypadku udziału Użytkownika w konkursach organizowanych przez Administratora na Portalu do prawidłowej weryfikacji mogą zostać wykorzystane dane osobowe pozyskane na podstawie niniejszej Polityki Prywatności (pkt. 3 lit. B). Dodatkowo Użytkownik może zostać poproszony o udostępnienie dodatkowych danych niezbędnych do przekazania nagrody (np. adresu wysyłki).

Dane osobowe przetwarzane są w celu wzięcia udziału w konkursach, weryfikacji zwycięzców oraz przekazania nagrody - podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

E. FORMULARZ WYŚLIJ INFO

W przypadku przesyłania treści, filmów, zdjęć przez Użytkownika za pośrednictwem formularza "Wyślij Info" umieszczonego na Portalu Użytkownik proszony jest o podanie danych osobowych (do wiadomości redakcji) niezbędnych do dalszej, ewentualnej komunikacji między Administratorem i Użytkownikiem.

Dane osobowe przetwarzane są w celu:
- identyfikacji nadawcy oraz obsługi jego zapytania przesłanego przez udostępniony formularz - podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy o świadczenie usługi (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
- ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń lub obrony przed nimi - podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora polegający na ochronie jego praw oraz osób trzecich (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

4. ODBIORCY DANYCH OSOBOWYCH

W związku z realizacją usług dane osobowe będą ujawniane zewnętrznym podmiotom odpowiedzialnym za obsługę systemów informatycznych (hosting), firmy kurierskie. Administrator zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji dotyczących Użytkownika właściwym organom (np. prokuratura, Policja) bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie podania takich informacji, opierając się na odpowiedniej podstawie prawnej.

5. PRAWA UŻYTKOWNIKA ZWIĄZANE Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH

Użytkownik ma prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz wnieść sprzeciw wobec przetwarzania swoich danych osobowych. Użytkownik ma prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia ("prawo do bycia zapomnianym") lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych do innego administratora danych. Użytkownik prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w sprawach związanych z przetwarzaniem swoich danych osobowych.
Pomimo żądania usunięcia danych osobowych, w związku z wniesieniem sprzeciwu lub wycofaniem zgody, Administrator może zachować pewne dane osobowe w zakresie niezbędnym do celów ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

6. KONTAKT

W razie pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz przysługujących Użytkownikowi praw, skontaktuj się z Administratorem:
- drogą mailową na adres: iodo@pless-intermedia.pl
- listownie na adres pocztowy: pless-intermedia, ul. Bielska 10, 43-200 Pszczyna

REKLAMA